Járvány

2020.10.02. 22:46

Visszaszorulóban a járvány Dél-Afrikában

A hadsereget időnként azzal vádolták civil szervezetek, hogy brutálisan lép fel a koronavírus elleni intézkedések érvényesítése érdekében.

Visszaszorulóban a koronavírus-járvány a Dél-afrikai Köztársaságban, a járvány megfékezésére bevezetett szigorú intézkedések érvényesítésére kivezényelt katonák visszatértek kaszárnyáikba – jelentette be pénteken a hadsereg.

A járványügyi intézkedések márciusi bevezetésekor Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök 2820 katona bevetéséről döntött az intézkedések érvényesítése végett, egy hónappal később azonban további mintegy 73 ezer katonát vezényeltek az utcákra.

Azt követően, hogy „sikeresen hozzájárultak” a (koronavírus-fertőzés okozta) Covid-19 (nevű betegség) terjedésének megfékezését célzó nemzeti erőfeszítéshez, a katonák megbízatása szeptember 30-án lejárt – tudatták a fegyveres erők egy közleményben.

A beszámoló kitért arra is, a katonák készenlétben állnak a járvány második hullámára.

A hadsereget időnként azzal vádolták civil szervezetek, hogy brutálisan lép fel a koronavírus elleni intézkedések érvényesítése érdekében. A járvány júliusi tetőzésekor a hadsereg orvosi személyzetét kellett bevetni számos kórházban a civil személyzet ellátása érdekében.

A katonák visszavonulásával egyidőben megindult a nemzetközi repülőjáratok visszaállítása a koronavírus-járvány által leginkább sújtott afrikai országban, ahol valamivel több mint 676 ezer koronavírusos esetet és a fertőzésből eredő 16 866 halálesetet jegyeztek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában