Django

2017.10.20. 15:45

Palya Bea a Francia Intézetben lép fel

Az intézet a 2017-es Berlinale nyitófilmjeként debütált alkotással zárja Az érzékelés birodalma című sorozatát. Az eseményen fellép az énekesnő is.

Palya Bea koncertjével kiegészítve tartják meg Etienne Comar Django című filmjének premier előtti vetítését október 24-én a Budapesti Francia Intézetben; a magyar énekesnő a világhírű jazzgitáros, Django Reinhardt életét feldolgozó, francia filmben is feltűnik.

A Francia Intézet a 2017-es Berlinale nyitófilmjeként debütált alkotással zárja Az érzékelés birodalma című, kéthónapos sorozatát. A filmet francia nyelven, magyar felirattal vetítik, előtte Palya Bea ifj. Tóth István gitárművész kíséretében ad koncertet az intézet színpadán.

A filmet forgalmazó Cinenuovo Kft. tájékoztatása szerint a Django magyarországi mozibemutatóját november 9-én tartják.

A történet a 2. világháború éveiben játszódik: Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nemcsak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is. Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ahonnan meghívják egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propagandaminiszter is jelen lesz.

Djangót többen óva intik attól, hogy elfogadja a németek meghívását, mert noha remek gitárművész, cigány származású is egyben, és ekkora már Párizsba is eljutnak a hírek arról, hogy a nácik miként bánnak a cigány emberekkel.

Etienne Comar filmjének főszerepeit olyan ismert francia színészek alakítják, mint Reda Kateb és Cécile de France, mellettük pedig Palya Bea is feltűnik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában