Pécsi Járásbíróság

2018.03.23. 14:42

Előzetesben a parkolóőrökre lövöldöző férfi

A Pécsi Járásbíróság március 23-án elrendelte egy pécsi férfi előzetes letartóztatását felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és három rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt egy hónapra.

bama.hu

cof

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított március 21-én a délutáni órákban, Pécsett, egy parkolóban szóváltásba keveredett azzal a parkolóőr nővel, aki a személygépkocsiját ellenőrizte. A gyanúsított kiabált a parkolóőrrel és fenyegette, ezért a közelben tartózkodó, és ezt halló két másik parkolóőr a segítségére sietett. A vita hevében a gyanúsított a nőt egy alkalommal megütötte, aki elesett és a térdén hámsérülést szenvedett. Ezután a gyanúsított elővette gépkocsijából forgótáras, gumilövedékkel megtöltött fegyverét és célzott lövéseket adott le a parkolóőrökre, akik a fegyverből leadott öt lövés következtében mindhárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

A gyanúsított többszörösen – hasonló jellegű bűncselekmény miatt is – büntetett előéletű, vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné vagy meghiúsítaná a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!