pécs

2018.06.22. 15:20

Kerékpár gravírozási akciót tartottak Pécsett

A helyszínen az érdeklődők tájékoztatást kaphattak a „Bikesafe” elnevezésű, országos kerékpár regisztrációs rendszerről is.

Kerékpár gravírozást tartottak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécs, Athinay Simon úti épületében június 21-én délelőtt. A gravírozás során a kerékpár vázszerkezetébe egy helyi kódot gravíroznak a rendőrök, amely rendőrségi nyilvántartásba kerül, így az elveszett, vagy ellopott kétkerekű – megtalálása esetén – könnyebben visszakerülhet jogos tulajdonosához.

A kerékpárjelölési akciókat a rendőr-főkapitányság holland mintára 1995-től végzi, amelynek célja a járműlopások megelőzése. Az adatbázisban jelenleg több mint 8000 kerékpár szerepel.

A június 21-i akció keretében 28 kerékpárt jelöltek meg a rendőrök, minden tizedik érdeklődő a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által felajánlott közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot is átvehetett.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében az alábbiakat javasoljuk:

Soha ne hagyja lezáratlanul kerékpárját!

Használjon két minőségi zárat!

A tárolásra használt helyiséget megfelelő védelemmel lássa el! A lépcsőházakban elsősorban zárható tároló helyiségben tartsa a kerékpárját, és a lépcsőház bejárati ajtaját is mindig zárja be!

Játszótereken se hagyja őrizetlenül a gyermekkerékpárt!

Regisztráltassa a biciklijét a „BikeSafe” programban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!