Postabontás

2012.11.06. 19:53

A vaddisznók rombolása „örvendetes”, még munkahelyet is teremt

Most már bizonyossá vált számomra, hogy az állatok társadalmában is lezajlott a rendszerváltás, és a vaddisznók abszolút többséget szereztek - írja olvasónk.

S. GÁBOR

Hogy mennyire demokratikus úton történt ez a dolog, azt nem fogjuk megtudni, de agresszív viselkedésük alapján a válasz sejthető. Fő tevékenységük a rombolás, pusztítás. Ügyességüket jellemzi, hogy az emberek között is akadnak támogatóik. Mert ha valaki próbál segítséget kérni az illetékesektől, a válasz annyi, hogy építsek vasbeton alapot, abba állítsak acéloszlopokat, fonjak közé acélhálót. Hogy ez egyébként több százezer forintba kerül? Az már senkit nem érdekel.

Bár, jobban belegondolva, lesz hozadéka is a dolognak, mert beindulhat a kerítésépítő szakmunkások képzése. Vagyis a vaddisznók tevékenysége munkahelyteremtő hatással bír. Anno volt olyan, hogy vadgazdálkodás, ahol a „gonosz” vadászok figyelték a vadállományt, és szabályozták annak alakulását. Régebben a vadak az erdőben éltek, de most már nem. Tán az erdő lett kevesebb? Egyes vélemények szerint az emberek kiszorították az élőhelyükről a vadakat. Viszont – egyelőre – vadászjegyet csak vadállatokra adnak ki. Tisztelt illetékes urak! Tegyenek már valamit a békés egymás mellett élés érdekében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!