Postabontás

2014.03.24. 12:36

Hónapokig tartó hercehurca egyetlen cserép növény miatt

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a megvett növény levelei lehullottak. Másnap felkerestem a kereskedőt, aki ordibált - írja olvasónk.

Név és cím a szerkesztőségben

Február 19-én Pécsett a vásárcsarnokban egy virágkereskedőnél vettem egy dísznövényt névnapi ajándékba. A növény előre be volt csomagolva celofánba és selyempapírba, így nem tudtam kellőképpen ellenőrizni, hogy minőségileg kifogástalan állapotban van-e. Az ajándék átadásakor megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a dísznövény mélyen be van öntözve, levelei lehullottak. Másnap felkerestem a kereskedőt, kértem a cserét. Ő minősíthetetlen hangnemben elutasított.

Ezek után a Növény- és Talajvédelmi Igazgatósággal megvizsgáltattam a dísznövényt, ahol jegyzőkönyv felvételével megállapították, hogy az levelei egészét lehullatta és erősen öntözött állapotban van, a lezárt celofáncsomagolás miatt. Ezek után a fogyasztóvédelmi hatóságnál tettem bejelentést. A békéltetőtestülethez irányítottak és azt a tanácsot adták, hogy küldjek levelet az eladónak. Megdöbbentett, hogy a kereskedő indolens magatartása miatt ilyen levelezést kell folytatnom, de megtettem, majd a békéltetőtestület két hónap ügyintézési időt kért.

Egyetlen cserép vonatkozásában ez az ügyintézési hercehurca szerintem csak országunkban fordulhat elő. Felháborító minden közreműködő részvétele az ügyben. Kivéve a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságot, ahol panaszomat soron kívül kivizsgálták.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában