Postabontás

2014.09.19. 11:54

Csaknem száz fecskefészket vertek le a pécsi Rózsadombon

„Panaszkodunk, hogy fogynak a fecskék, s közben büntetlenül le lehet verni a fészkeiket?!” - teszi fel a kérdést olvasónk, aki 12 társasházat végigjárva mérte fel a fészekrombolást. A Dunántúli Napló hétfői számában foglalkozik az esettel.

Mátyás Zoltán

A minap a pécsi, rózsadombi Gadó utca páros oldalán sétáltam. Takaros kis utca, a bekerített előtereket mindenhol fák, bokrok, virágok díszítik. Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – gondoltam megelégedetten. Ballagtam tovább, s közben felnéztem a legfelső szint kiugró oromzatára, amelynek alján, a szegélyperemben fecskefészkek sorakoztak. Ez igen, nyugtáztam örömmel: alul virág, s fent a fecskefészkek.

Pár lépéssel odébb azonban földbe gyökerezett a lábam: 9 fecskefészekből 7 leverve, egy oromzat alatt. Megbotránkozva mentem tovább, s amikor a következő oromzat alatt is hasonló pusztítást láttam, elhatároztam, végignézem mind a 12 házat. Mindössze 3-4 épületnél hagytak meg minden fecskefészket.

A többinél kegyetlen, következetes a pusztítás, pedig még az sem mondható, hogy ablakpárkányra hullik a fészekpiszok. Szomorúan számoltam a levert fecskefészkeket. A végeredmény: 98 tátongó karéj, s ki tudja mennyi ki nem kelt kicsi fecske. Hát szabad ezt csinálni?! Panaszkodunk, hogy fogynak a fecskék, s közben büntetlenül le lehet verni a fészkeiket?!

A természetvédelemről nem elég csak beszélni, oda is kellene figyelni minden pusztításra. Nekünk is és a hatóságnak is. Meggyőzni embertársainkat, de ha ez nem elég, cselekedni kellene hatóságilag.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!