Postabontás

2016.04.30. 18:27

Illemtudó kiskutya?

A kutya már negtalálta a megfelelő helyet a főutcán, de mit tegyenek a turisták? - veti fel a kérdést olvasónk.

Cs. István

Szombat reggel szitáló esőben igyekeztem Pécsett a Széchenyi tér felé. Előttem nyolc-tíz méterre egy fekete kiskutya totyogott. Kíváncsian követtem, hogyan vajon hova megy. A Király utcába tért be, egy lélek sem volt az utcán – esett az eső, gondolom, talán ezért.

Az utca közepén aztán megállt és felnézett, mintha azt kérdezné, miért ül a bácsi az út közepén az asztalnál egy üres pohár mellett? Sajnálkozóan, láthatóan részvéttel ült le melléje, nem törődve az esővel. Talán azt várta, hogy majd rendel valamit a bácsi, az író? Végül pár perc múlva felállt, és sietve battyogott tovább a Király utcában, alig tudtam követni.

Látszott, hogy keres valamit idegesen, sietett az út közepén. Végül megtalálta az egyik ház oldalán a jelölést: mivel a felnőtt férfiak is ide jártak, ő is elvégezte hát, mint fiú kutyus, a ház oldalára a dolgát.

Kíváncsian figyeltem, hogy mit tesz ezután. Ekkor megfordult, és szinte megnyugodva nézelődött, míg újra elérte az író, Weöres Sándor szobrát. Ott pár percre megállt, megint leült eléje, majd ismét továbbment, mint aki jól végezte dolgát.

Gondolom, a turisták is hasonló helyzetben lehetnek, ha nem lelik a nyilvános illemhelyet. Követik az illemtudó kiskutyát.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában