Postabontás

2018.11.12. 13:32

A falevelek elszállításához tesz javaslatot a „Bölcsek Tanácsa”

A bölcsek tanácsához beérkező levelek azt bizonyítják, hogy van sikere a kezdeményezésünknek, az utcánkénti szószólói rendszernek, írja olvasónk.

bama.hu

Levert levelek, sebzett almák, barackok a danicpusztai gyümölcsösben

A Közeli napokban a Postabontás rovatban már arról értesültünk, hogy az Uránvárosban már háztömb szószóló is van, aki felvállalta, hogy a tömb lakóinak közérdekű javaslatait, panaszait összegyűjtve eljuttatja a polgármesteri hivatalnak.

A hozzám érkező levelekben azt írják a meszesiek, hogy segíteni szeretnének a lehullott falevelek összegyűjtésében, ha a város rendelkezésükre bocsátana lakótömbönként egy-két darab, három méter hosszúságú műanyag kerítést, a hozzá szükséges kötöződróttal. Ezzel a kerítéssel a fát körbevéve egy rakfelület képződik és az ebben berakott faleveleket a szél nem tudja széthordani.

A falevelek elszállításakor a kerítést fel kell emelni és akár szippantó kocsival, akár platós gépkocsival, a tárolóhelyet ki lehet üríteni.

A javaslat kettős célt szolgál, csökkenti a műanyag zsákok használatát, továbbá a már összegyűjtött és a szél által széthordott leveleket nem kell újra összeszedni. A kerítés újrahasznosítható, mert a szezon lejártával összegyűjthető és a következő évben újra elővehető.

A fentiekre hivatkozva a bölcsek tanácsa minden hónap első csütörtökén várja a Komlói úton lévő Origo-házban azok jelentkezését, akik szívesen vállalnák az utca, vagy lakótömb szószóló feladat ellátását, ezzel segítve az ott élők életminőségének javulását.

Traj Ferenc,

a Bölcsek Tanácsának

ideiglenes szószólója (Pécs)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában