olvasói levél

2019.06.12. 08:30

Megszűnt végleg a sétarepülés? – kérdezi olvasónk

Idén töltöm be a 72. élet­évem, gondoltam, hogy ennek megünneplésére megnézem a magasból szeretett városomat, és befizetek egy Pécs feletti sétarepülésre.

Fel is kerestem a pogányi repülőteret, hogy egyeztessük a részleteket. Legnagyobb meglepetésemre azonban közölték, hogy sétarepülésre már nincs lehetőség. Leginkább az indoklás volt érdekes és egyben elfogadhatatlan is a számomra. Azt mondták ugyanis, hogy a Gödöllőn 2016-ban történt baleset miatt szűnt meg a sétarepülés. Akkor ott négy halálos áldozatot követelt a légi baleset. Ami valóban rendkívül szomorú. Nem értem azonban, hogy mi köze mindennek a sétarepülés lehetőségéhez úgy általában.

Ez számomra olyan, mintha most, hogy a Dunán sajnálatos tragédia történt, és a szállodahajó nekiütközött a turistákat szállító kishajónak, beszüntetnék a hajózást a folyónak ezen a szakaszán. Vagy legalábbis a városnéző sétahajózást. Vagy mintha azt az utcát, ahol korábban két autó egymásnak ütközött, lezárnák, és nem engednék rá többet a forgalmat.

Természetesen tudomásul vettem, hogy a sétarepülésről le kell mondanom, de a magyarázatot nehezen tudom elfogadni. Jó lenne, ha az illetékesek átgondolnák! Szerintem lenne igény a szolgáltatásra.

Név és cím a szerkesztőségben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!