postabontás

2019.08.02. 08:23

A gyerek üvöltése is lehet zavaró – olvasónk legalábbis így látja

Mi a teendő akkor, ha a szomszéd 4 éves, tehát már nem csecsemőkorú gyereke hetente többször hisztirohamokban tör ki? – kérdi olvasónk.

Dunántúli Napló

Olvasom a DN-ben az utóbbi napokban megjelent hozzászólásokat, melyek szerint zavaró lehet egyes kutyák ugatása. Valaki ahelyett, hogy ezt kulturált módon próbálná megbeszélni az adott szomszéddal, inkább jó magyar módra rögtön egy hatósághoz akar fordulni, az ezek szerint hamis jó szomszédi (v)iszony látszatát megőrizve. Ha már itt tartunk, akkor engem az érdekelne, hogy a társasház a Szervezeti és Működési Szabályzatban azt is rögzítheti – ha már a kutyaugatás kivédését igen -, hogy mi a teendő akkor, ha a szomszéd 4 éves, tehát már nem csecsemőkorú gyereke hetente többször hisztirohamokban tör ki, legyen az reggel vagy késő este, amitől a tv-t sem hallani?

Legutóbb egy ilyen kora reggeli visítós, üvöltős (néha anyuka hangjával is vegyített) matiné előadás megszakítás – úgyis mondhatnám reklám – nélkül 38 percig tartott. Gondolom, akkor is csak azért ért véget, mert szegény gyerek nem bírta tovább szusszal, nem pedig azért, mert a szülő orvosolta volna a kialakult helyzetet. Biztos vagyok abban, hogy nem a gyermek a felelős, ezért a normálisnak nem nevezhető helyzetért. Mondom mindezt három gyerkőcöt felnevelt szülőként.

Egy szintén pihenni vágyó, de toleráns szomszéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában