Postabontás

2020.03.15. 12:57

Olvasói levél: kulturálatlan a kultúra városa

Gyerekkorom óta szeretek színházba járni. Együtt öregszem a Harmadik Színházzal, és ahogy rám is férne egy ráncfelvarrás, úgy Uránváros színházára is a megújulás – írta levelében olvasónk.

Dunántúli Napló

Szégyen, hogy az elmúlt 25 évben csak az enyészet az úr: potyog, mállik, törik… Hiába, a művészetre nincs pénz. Csak legalább ne hangoztatná a tisztelt városvezetés úton-útfélen, hogy Pécs a kultúra fővárosa.

A kultúra fővárosában nem nézhetne így ki egy színház, ahogy egy Kulturális Központ sem (volt Szivárvány Gyermekház)! Persze, ezen a peremterületen már nem járnak turisták, nem kell a csillogás. És mégis, a méltatlan alulfinanszírozás ellenére ez a kis színház minden évadban remek kortárs darabokkal, telt házas, vastapsos előadásokkal örvendezteti meg látogatóit. Ezért is megdöbbentő, hogy már nem látnak más kiutat a nincstelenségből, minthogy az egyetlen szabad falfelületükre egy óriási alkohol reklámot engedtek kifeszíteni, gondolom egy nagyobbacska összegű támogatásért cserébe.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában