postabontás

2020.05.05. 18:55

Épüljön kutatóközpont a Balokányban! – javasolja olvasónk

Egy pécsi tüke szerint a DN „nosztalgikus” olvasója a Postabontásban megjelent írásában visszasírja a régi szép időket, amikor még a Balokányban elfogadható árakon fürdött, sok más honfitársával együtt – kezdi levélírónk.

Természetvédelmi terület lett a Balokány (fotó: Löffler Péter)

A cikk írójának igaza van abban, hogy a városhoz viszonylagos közelségében lévő települések tele vannak a tömegesen ide érkező külföldi vendégek pénztárcájára építő termálfürdőkkel, szállodákkal, és nem próbálták az áraikat a hazai lehetőségekhez igazítani. „Aki kimarad, az lemarad” – az idézet igaz a cikk írójára is. Ha nem lát fantáziát a Balokány helyén fürdőkomplexum létrehozására, akkor legyen egy javaslata arra, hogy mit lehetne létrehozni a városnak ezen az értékes területén! Romboljuk le az épületeket és hintsük be sóval? A hely kínálja magát, a közelében lévő egyetem egyik fakultásának és a Tudásközpont közelsége miatt, hogy hozzunk létre itt egy kutatóközpontot, hasonlót, mint az USA Szilícium-völgye, amely a kezdeti időszaktól eltérően ma már eltartja magát.

Egy szintén pécsi tüke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában