Postabontás

2020.05.10. 10:15

Olvasói levél: nem a lakók dolga a kertészkedés

Kiskertek jeligével megjelent a DN sms-rovatában egy vélemény, amely szerint Pécsett, Kertvárosban és Uránvárosban, a társasházak, családi házak mellett nagyon sok helyen gondozatlan kiskerteket láthat az ember.

Dunántúli Napló

Olvasótársam nem érti, miért nem szépítik az ott lakók a környezetüket.

Nos, az uránvárosi és kertvárosi társasházak közti térségek olyan területek, amelyek a városi önkormányzat tulajdonában vannak. A parkok és egyéb közterületi részek gondozása a tulajdonos, pontosabban a város kötelessége. Vannak olyan lakástulajdonosok, akik önszorgalomból a társasház előtt kiskertet alakítanak ki, azt virágokkal beültetik, majd évről évre folyamatosan gondozzák. Ők szerintem a kisebbséghez tartoznak. Ne várjuk el ez alapján a lakástulajdonosok sokaságától a kertészkedést! Lehet, hogy nincs rá idejük, vagy idős koruknál fogva a kerti munka túl megerőltető lenne számukra.

Akinek lakása, gépkocsija, garázsa stb. van, az fizet helyi adót a település önkormányzatának, abból kell(ene) a házak közti zöldterületek rendszeres gondozását megoldani. Az átkosban elvárás volt a társadalmi munka, amely – tisztelet a kivételnek – nem egyszer több kárt okozott, mint amennyi hasznot hajtott.

Klumpert

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában