Postabontás

2020.07.15. 14:45

A városnak új kapcsolatokra van szüksége – véli olvasónk

Talán soha nem volt nagyobb szüksége Pécsnek a testvérvárosi kapcsolatokra, mint napjainkban – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

A koronavírus nemcsak az országoknak, de városunknak is okozott olyan problémákat, amelyek megoldásához jó lenne egy kis külső segítség. Itt elsősorban nem anyagi támogatásra lenne szükség, hanem arra, hogy megtudjuk, mások miképpen tudták kezelni, átvészelni a gazdaságban bekövetkezett változásokat.

Nagyon sok testvérvárosi kapcsolat jött létre a rendszerváltás előtt, főként a kelet-európai országok településeivel. Ezeknek a kapcsolatoknak a megyeszékhely szempontjából azonban nem sok haszna volt, mert leginkább abban merültek ki, hogy a városok és a nagyobb vállalatok vezetői egymást látogatták. Egy fellbachi utat követően jutottunk arra az elhatározásra, hogy ezeket a kapcsolatokat ki kellene terjeszteni a városok lakói, társadalmi szervezeti részére is, ezért hoztuk létre a Pécsi Testvérvárosi Egyesületet a német példát követve.

Ennek első elnökeként sok csoportot sikerült utaztatni a városok között oda-vissza alapon. Nem tudom, hogy létezik-e még az egyesület, ha nem, akkor fel kellene éleszteni, és a mindenkori alpolgármester irányításával működtetni. Továbbá azt is felül kellene vizsgálni, hogy mely városok azok, amelyekkel ezt a kapcsolatot érdemes fenntartani. Emellett azon is jó lenne elgondolkodni, hogy olyan településekkel alakítsunk ki új kapcsolatot, amelyek a szomszédos országokban vannak, könnyen elérhetők, és az együttműködésből mindkét város profitálhat.

T. F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában