Postabontás

2020.10.10. 08:00

Sínek akadályozzák a pécsi fürdőépítést – olvasónk szerint

Mi kell az akvaparkhoz? Először egy jól megvalósítható terv, termálvíz, és sok sok pénz, továbbá a város minden pontjáról jól megközelíthető, hatalmas terület és kitartás. Tanulmányokból több is van, írta olvasónk.

bama.hu

Fotó:

Sok milliót költöttünk el már eddig is próbafúrásokra. Lassan már ementáli sajthoz kezd hasonlítani a város környéke, a sok fúrt lyuktól. Ezekből egy volt sikeres, de az sem a város területén belül, hanem az Ellend, Romonya környéki fúrás, a maga 65 Celsius-fokos, ivóvíz minőségű termálvizével.

A földhő 1,5–2 kilométer mélységben akár már 100 Celsius-fokos is lehet – ilyen értékeket találtak az ellendi termálkútnál, 1500 méter mélységben. Van tehát remény arra, hogy a Balokányban valósuljon meg a fürdőfejlesztés. Ez a hatalmas terület a Zsolnay utcától a Pécsi-vízig tart.

Egyetlen hátránya, hogy két vasúti sínpálya is keresztezi. Ezek elbontásához a MÁV közreműködésére van szükség. Ebből a Pécs, Pécsvárad, Bátaszék vonal már használaton kívül van. A másik a Pécs, Villány, Magyarbóly, illetve Villány, Mohács szakasz kiváltható vonatpótló autóbuszokkal a pécsi főpályaudvar és az üszögi állomás közt.

A villamosmozdony-javítást pedig át kell hozni a pécsi főpályaudvarra. Ezzel az intézkedéssel hatalmas távlatok nyílhatnak meg a város előtt.

Képünk illusztráció.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában