postabontás

2021.03.09. 19:14

Nagy szükség van a belvárosban kihelyezett padokra – írja olvasónk

Olvasom a Dunántúli Naplóban, hogy megint született egy olvasói ötlet a Hal térrel kapcsolatban, kezdi levelét olvasónk.

K. I.

Nehogy már padokat akarjon valaki elrakatni a közterületről! A város központjából, a Hal térről! Tisztázzuk: nincs itt helye semmilyen zöldszigetnek, hiszen az nem a betonon van, hanem a víz közepén.

Lassan a pécsi polgár, aki itt született, itt ledolgozott már majdnem egy teljes életet, nem ülhet le egy padra, mert azon hajléktalanok tanyáznak rendszeresen? Elég lenne oda egy rendőr, aki elirányítaná onnan őket.

De említhetek egy másik példát is a városból: a Melinda utcai buszmegálló. Ezt megelőzően ott is voltak padok, amelyeken nyáron többnyire idős lakók ültek. Van ott egy italkimérés, ahol valóban volt egy-két ivogató, de ezért a padokat nem kellett volna elvinni.

Most ennek lett a következménye, gondolom, hogy akik előszeretettel iszogatnak, alszanak stb. a közterületen, bementek a központba, mert gyanítom a város több pontján is a padokat megszüntették. Javaslom, akinek ezek az emberek nem tetszenek, ne menjenek közéjük, nem kötelező! Valahol mindig lesznek, nem lehet bezárni őket. De ezért akkor senkinek ne legyen lehetősége leülni, ha esetleg a városban járva kicsit szeretne megpihenni? Ez nem lehet a jó megoldás!K. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában