postabontás

2021.04.27. 18:21

A gyorsétterem köré szórják a szemetet – írja felháborodott olvasónk

Nem első alkalommal tapasztalom, hogy a 48-as tér, Tudásközpont, Kodály Központ, valamint a Balokány ligetig terjedő útvonal különösen a hétvégeken tele van a közeli gyorsétterem szemetével.

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egyértelműen beazonosítható a poharak, zacskók, dobozok és az egyéb göngyöleg szétszórt garmadája. A megoldás talán az lenne, hogy több utcai szemetest kellene kihelyezni ezen a környéken és a parkolókban, valamint azokat rendszeresen ki is kellene üríteni még a hétvégeken is.

Ezen pluszköltségeket jelentő megoldásba be kellene vonni a gyorsétterem üzemeltetőjét is, hiszen ahogyan már említettem, a szemét 90 százalékban tőlük származik. A szemetesek dugig tele vannak már kora estére. A göngyöleg sokszor már nem is fér beléjük. Persze a hajléktalanok is besegítenek a szétszórásban, amikor maradék után kutatva átnézik a kukás edényeket.

A másik véglet az, amit a 48-as téren tapasztaltam. Jól szituált fiatalok egy csoportja eszegette-iszogatta a gyorséttermi falatokat, majd a kiürült fedeles poharakat a padjuk melletti bokrokba dugdosták, pedig tíz méteres sugarú körben három viszonylag üres szemetes is volt. Neveltetésük problémáival, hiányosságaival itt most nem kívánok foglalkozni.

dr. Fehér László

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában