Postabontás

2021.05.09. 17:44

A krumpli és a hagyma is problémás – kesereg olvasónk

Míg másnak a burgonyával, addig nekem a hagymával akadt már problémám – sajnos nem egyszeri alkalommal, olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

A koronavírus-járvány miatt maszkot viselõ vásárló a kaposvári piacon 2020. március 28-án. Ezen a napon a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történõ újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Különböző helyeken vásároltam, és már háromszor jártam úgy, hogy több, mint a felét ki kellett dobnom a kukába. Mert a kívül kemény, egészségesnek tűnő áruról hámozás után kiderült, hogy a belseje teljesen el van rothadva, ehetetlen.

Olvastam nemrég, hogy a kettős mércét már büntetik, azaz megszűnik a gyakorlat, miszerint például Ausztriában ugyanaz a márkanevű mosópor jobb minőségű, mint amit ugyanabban a csomagolásban itthon árulnak. Úgy gondolom, a zöldség- és gyümölcsfélék ellenőrzésére is sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni.

Nem tudom, hogy a kettős mérce ezekre a termékekre is igaz lehet-e, de az biztos, hogy fogyasztóvédelmi szempontból aggályos, ha egy hagyma, amiért nem kevés pénzt fizet az ember, és aminek címkéjén semmi nem jelzi, hogy csökkent lenne a minősége, gyakorlatilag fogyaszthatatlan. Azt se nagyon értem, hogy mi történik az áruval, hogy lehet az, hogy kívül teljesen épnek látszik, de belül már puha? Almával is jártam már hasonlóképp. Hol maradnak a hatósági ellenőrzések?

K. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában