postabontás

2021.09.18. 19:05

Mit keres az energiaital a kórházi váróban?! – kérdezi olvasónk

Több hozzászólás is megjelent a közelmúltban a Postabontásban az energiaitalok kapcsán.

Dunántúli Napló

A véleményekből az volt egyértelműen látható, hogy a felnőttek nem nézik jó szemmel, hogy a gyerekek hozzáférnek az ilyen italokhoz, sokak szerint azok árusítását is korhatárhoz kellene kötni. Érdemes megnézni egyszer a pécsi belvárost iskola után, amikor csoportokban indulnak hazafelé a diákok.

Sokuknak van energiaital a kezében, amit menet közben iszogatnak. Ebből én arra következtetek, hogy ez trendi, menő, és még azt is el tudom képzelni, hogy talán nem is ízlik sokaknak, mégis fogyasztják. Ez az egyik gondolatom a témával kapcsolatban. A másik az, hogy nem nagyon kell a fiatalok viselkedésén csodálkozni. Amikor egészségügyi intézmények italautomatájában azt látni, hogy az tömve van energiaitalokkal, ­többfélével, akkor nehéz megmagyarázni a gyerekeknek, hogy ne igyák, mert nem egészséges. Ha viszont komolyan gondoljuk, hogy óvnánk az ifjúságot ezektől az italoktól, akkor a váróteremben végképp semmi keresnivalója nincs a terméknek.

Nem azzal van tehát a baj, hogy a gyerekek is megvehetik a boltban, hanem inkább az a problémás, hogy egészségügyi intézményekben is ezt a példát látják. Ezen kellene mihamarabb változtatni szerintem.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában