Postabontás

2021.11.04. 10:45

A lomot is szelektálni kellene – panaszolja olvasónk

Hetek óta éktelenkedik a lomtalanítás után ott maradt hulladék a pécsi Szegfű utcában, olvashattuk a DN sms-rovatában.

Dunántúli Napló

Én a belváros közelében lakom, és bizony én is meglepődtem, amikor a közelmúltban egy fa tövében azt láttam, hogy valaki egy kétszemélyes, láthatóan cserére megérett matracot tett oda. Pedig lomtalanítás nem is volt abban az időszakban.

Napokig ott hevert a szivacs, aztán egyszer csak eltűnt. Hogy a városüzemeltetésnek köszönhető, hogy elvitték, vagy valaki más tette, nem tudni. Az viszont tény, hogy amikor lomtalanítás van, akkor nálunk sincs olyan alkalom, hogy valami ne maradna ott a kuka mellett. Ami nem a szolgáltatást végző cég hibája, hiszen egyértelmű a felhívás, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket nem visznek el. Azért, mert például veszélyes hulladéknak minősülnek.

A lomot is szelektálni szükséges tehát, mielőtt kikerül az utcára. Ennek ellenére mindig van, aki megpróbálkozik építési törmelékkel, üres festékes vödrökkel, gumiabroncsokkal. Utána pedig a környéken élők nyakán marad a probléma. Jobb belátásra kellene bírni valahogy ezeket a szabálytalankodókat. Hogy milyen módon, arra nincs ötletem, de az mégiscsak tűrhetetlen, hogy egy lakóközösség hetekig nézegesse a mások által odahordott lomhalmazt.

P. E.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában