Postabontás

2021.12.12. 12:53

A szemetet a kerítésen is átdobják - mérgelődik olvasónk

Rengeteg az erdőben a szemét, olvashattunk a témában több észrevételt is a napokban a DN Postabontás és SMS rovataiban.

Dunántúli Napló

Mezõcsát, 2020. november 6. Az illegálisan lerakott hulladékot szedik össze és szállítják el Mezõcsát határában 2020. november 6-án. A Tisztítsuk meg az országot! programban a védett természeti területeken is felszámolják az illegális hulladékot. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága területén a dél-borsodi Mezõcsát határában több tízköbméternyi illegálisan lerakott szemetet szedtek fel és szállítottak el. MTI/Vajda János

Fotó: Vajda János

Ki lehetne egészíteni a leírtakat azzal, hogy nem mindig a kirándulók azok, akik károsítják a környezetet a hulladékkal. Mert az építési törmeléket biztos, hogy nem ők viszik a fák, bokrok alá. Pedig sajnos az se ritka látvány a Mecsekben. Ahogy a belvárost se kerülik el a szemetelők – a DN SMS rovatában jelent meg az is a minap, hogy a József Attila utcai társasházak között illegális hulladéklerakó „üzemel”, hónapok óta kerülgetik az ott hagyott vécécsészét a lakók. Nagyon komoly büntetést érdemelnének a szabálytalankodók! - írja olvasónk.


Más, de a témához kapcsolódik: a Nyár utcában Idrisz Baba türbéjének környezetét csodálatosan felújították, rendezett, gondozott a terület. Látogatható is, érdekes programoknak is adott már otthont. A minap elsétáltam arrafelé, és a kerítésen egy felhívást láttam, aminek az a lényege, hogy a járókelőket arra kérik, ne hajítsák be a szemetet a területre, hanem használják a bejáratnál lévő szemetesedényt. Ezt tényleg kérni kell?! Mert ezek szerint ez nem természetes az arrafelé sétálgatók számára. 

 

Gondolom, nem véletlenül került ki a felirat, az üzemeltető biztos megelégelte, hogy mindenféle, a járdáról a kerítésen át bedobált szemét csúfítja el a szépen rendezett környezetet. Sajnos itt tartunk – rengeteget beszélünk a környezetvédelem fontosságáról, mégis vannak, akik egyszerűen eldobják a szemetüket ott, ahol éppen vannak. 

K. P. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában