Postabontás

2021.12.08. 16:13

Ki tanítja az alsós osztályt?! – teszi fel a kérdést olvasónk

Gyermekem egy jó hírű, erősnek mondott általános iskola második osztályos tanulója.

Dunántúli Napló

Nem véletlenül választottuk ezt az intézményt számára az óvodát követően – a tanítók személye is fontos szempont volt. Az intézmény jó választásnak is bizonyult, a gyerek szereti az iskolát, szereti a tanítóit, szívesen megy minden reggel. Sajnos azonban a minap arról tájékoztatta az osztályfőnök a szülőket, hogy várhatóan a közeljövőben fizetés nélküli szabadságra küldik, miután nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvenni. Egyben azt is közölte, hogy a napközis tanítónővel is ugyanez a helyzet. Ő se oltatja be magát, várhatóan emiatt ő is el fogja veszíteni a munkahelyét. Mindemellett egy megnyugtatónak egyáltalán nem nevezhető jövőképet is vázolt, miszerint nem tudni, hogy kik fogják majd a gyerekeinket tanítani, azt se tudni, hogy a félévi bizonyítványukat ki fogja kiállítani.

Mi, szülők megdöbbenve fogadtuk az információkat. Hiányoljuk a hivatalos tájékoztatást az ügyben, mert így csak találgatunk, hogy mi lesz majd vajon a jövőben. Nem tudjuk van-e terve a helyzet megoldására az iskola vezetésének. Mert ha van, akkor itt lenne az ideje, hogy a szülőket is tájékoztassák. Sajnos a helyzetünket tovább nehezíti, hogy a gyerekek is kaptak információ-morzsákat, miszerint lehet, hogy minden órára más megy majd be hozzájuk tanítani – ez a bizonytalanság a kisdiákoknak egyáltalán nem tesz jót. A koronavírus-járvány miatt elsősként is a tanév egy részét otthon töltötték, az online oktatás nem volt könnyű számukra. Most végre járhatnak iskolába, erre ismét egy ilyen bizonytalanságot okozó helyzettel kell szembesülniük. Talán itt lenne az ideje, hogy az iskola beavasson minket, szülőket is abba, hogy mire számíthatunk a jövőben.

Az egy más kérdés – de szintén fontos –, hogy az állásukat kockára tevő pedagógusok miért ellenőrizhetetlen forrású elméletek alapján hoznak döntést az oltással kapcsolatban, ahelyett, hogy meghallgatnák az orvosok, hazai szakemberek tanácsait.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában