Postabontás

2021.12.11. 12:34

Vaddisznóktól retteg a városrész - panaszolja olvasónk

A levélíró arról számolt be, vaddisznók tartják rettegésben Alsógyükést.

Dunántúli Napló

Nemcsak az a baj, hogy a kerteket tönkreteszik, hanem az, hogy van köztük olyan hatalmas példány is, amit ha az ember a saját udvarában lát sétálgatni, nem éppen megnyugtató érzés. 


Mindig is fel-felbukkantak a városnak ebben a részében őzek, szarvasok, vaddisznók – utóbbiból azonban ilyen sok még soha nem volt, mint az idei évben. Direkt meghagytam egy bozótos részt a kertem végében, hátha az távol tartja az állatokat, de így se tudtam megakadályozni, hogy a kertembe betörjenek. Az utcában mások kerítését is tönkretették, mindent feltúrnak. Sajnos a kutyámat is megtámadták – legalábbis az állatorvos is erre gyanakodott, mikor elvittem hozzá a valamilyen sérülés miatt fél szemére megvakult házőrzőmet. 


A minap, amikor kinyitottam a házam ajtaját, ott állt velem szemben egy hatalmas, szerintem legalább kétmázsás vaddisznó – borzasztó volt a látvány. Mi történik, ha egyszer megtámad? Mert a nyomokból tudható, hogy rendszeresen jár ide a kertembe portyázni. 


Sokan vagyunk, akik az esti órákban érkezünk haza a munkából – mindig rettegve tesszük meg az utat a buszmegállótól az otthonunkig, mert soha nem lehet tudni, mikor honnan jön elő egy vadállat. Az önkormányzatnak jeleztük a problémát, de nem történt semmi az ügyben. Minek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy valaki végre felfigyeljen a problémánkra? Az erdő a vadak élőhelye, lakóövezetben nincs semmi keresnivalójuk. Hangsúlyozom: az is komoly probléma, hogy a kertjeinket tönkreteszik, így lehetetlen kiskertet művelni. Ennél viszont sokkal nagyobb baj az, hogy félelemben töltjük mindennapjainkat. Pedig mi is nyugalomra vágynánk! 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában