Enni vagy nem enni

2022.01.25. 16:00

A buszon enni balesetveszélyes - figyelmeztet olvasónk

Nem szabad a buszon enni, ezt többen is kifogásolták a DN Postabontás és sms-rovataiban az utóbbi napokban - olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Szerintem nincs abban semmi különös, hogy a buszon az étkezés tilos. Így volt ez eddig is, és szerencsére most sincs másként. 


Hogy miért kell a tiltás? Hát mert a buszon való étkezés egyértelműen balesetveszélyes. Én nem gondolom, hogy a buszsofőrök kényelmét szolgálná ez az előírás, azaz hogy így próbálnák a járművek tisztaságát garantálni. Képzeljük csak el, mi történik, ha valaki éppen eszik, a sofőr pedig hirtelen fékezésre kényszerül. Akár fulladás is lehet a vége. És akkor ki lesz a felelős? A gépjárművezető? 

Sokszor látom helyi járaton, hogy egészen kicsi gyerekeket külön ülésbe ültetnek, és a kezükbe adnak felelőtlen módon egy kiflit, egy kis édességet, vagy egyéb nassolnivalót. Így esélye sincs a gyereknek arra, hogy kapaszkodjon. Egy fékezés és máris ott a baj. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy amikor a szotyihéjjal tele az ülés, az se kellemes érzés. 

A pandémiáról se feledkezzünk meg: maszkot kell viselniük az utasoknak, ami szintén indokolja, hogy a buszon tilos legyen az étkezés. Ha pedig valaki cukorbeteg, egyen, igyon az utazás előtt, ha pedig hosszabb útra megy, akkor ha nagyobb pihenőt tart a járat, szintén adott a lehetőség az étkezésre. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában