Postabontás

2022.04.20. 15:05

A moped bárhol közlekedhet?! - kérdi olvasónk

A jellemzően bordó színű, a mozgásukban korlátozottak közlekedését segítő mopedek – ahogy azt korábban a Postabontásban olvashattuk – azért nem a járdán közlekednek, mert a kátyúk és szintkülönbségek miatt a járművel való előrehaladás komoly nehézségekbe ütközik - olvasható a levélben.

DN

Forrás: pixabay.com


Ezért látni ezeket a közlekedési eszközöket az autóutak szélén haladni, ami nem a legszerencsésebb megoldás, szerintem a mopeddel közlekedőknek és az autósoknak se jó, de már megszokhattuk.

Kevésbé volt szokványos azonban számomra, amikor a vásárcsarnokban, a húsvéti ünnepeket megelőző napokban, mondhatni a legnagyobb tömegben egyszer csak elém kanyarodott egy ilyen moped a csarnok belső terében. Próbált a rajta ülő haladni, ami nem ment könnyen, hiszen ha üres lett volna az épület, akkor is épphogy elfért volna a jármű a sorok között. Mi, vásárlók próbáltunk utat engedni, de egyáltalán nem volt ez egyszerű. 

Mi vajon az előírás? Ezek a járművek bárhol, bármikor használhatóak? Lehet, hogy így van, de a mostani vásárcsarnok biztos, hogy alkalmatlan a célra. Remélhetőleg az új létesítményben ez a probléma is megoldódik! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Képünk illusztráció.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában