Postabontás

2022.04.10. 13:59

Elcsúfítják az autókat a varjak - panaszkodik olvasónk

A pécsi Nagy Imre út 88. szám alatti ház­sor előtt rengeteg a varjú - olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Forrás: pixabay.com

Sajnos idén itt nem történt meg a varjúfészkek eltávolítása, jóllehet kétszer is tettünk bejelentést a városüzemeltetésnél, kérve, hogy itt is végezzék el a munkát. Persze lehet, hogy sokat azzal se értünk volna, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy hiába távolítják el a fészket, a varjak egy hét múlva azt újjáépítik. 

 

Megfigyeléseim szerint azonban vannak fák, amelyeket kedvelnek, és vannak olyanok, amelyeket messzire elkerülnek. Ezek alapján feltételezem, hogy lehetne olyan szert találni, ami a madarakra és a növényekre veszélytelen, de például az illata távol tartja a fészekrakókat. 
 

A varjakkal a legfőbb gond, hogy az autók karosszériáját tönkreteszik – rengeteg pénzt költöttünk már az ürülék eltávolítására, a nyoma ennek ellenére a fényezésen megmarad. Ha ennyire védett ez a madár, akkor ezeket az általuk okozott károkat miért nem téríti meg nekünk senki?! 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!