Postabontás

2022.05.28. 17:02

Az egészségnek is árt a klíma - figyelmeztet olvasónk

A napokban bejárta a hír a sajtót, hogy Olaszországban a klímákat nem lehet 25 foknál alacsonyabbra állítani a középületekben. Az energiatakarékosság jegyében. Én azt is hozzátenném, hogy az emberek egészsége érdekében - olvasható a levélben.

DN

Klíma szerviz, javítás, beszerelés (a képen: Ifj. Cseh István)

Fotó: Berán Dániel

Szerda délután az egyik hipermarketbe betérve úgy éreztem, mintha egy hűtőházba léptem volna be. Nem tudom, mennyi lehetett a hőmérséklet, de az biztos, hogy jóval 25 fok alatt volt, és kifejezetten kellemetlen volt a kinti hőség után. 
 

A benzinkutakon is hasonlót tapasztalhat az ember. Szerintem ez nem csak a vásárlóknak, de az ott dolgozóknak se jó, hiszen egészségtelen ez a hatalmas hőmérséklet-különbség. Megviseli a szervezetet, és nagyon könnyen megfázáshoz is vezet. És akkor az energiatakarékosságról még nem is beszéltünk. Úgy gondolom, hazánkban is nyugodtan be lehetne vezetni az olaszországihoz hasonló szigorítást. A klíma használatának nálunk nincs kultúrája, ez sajnos látható. 


Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában