Postabontás

2022.05.01. 13:55

Olvasói levél: az autók közt nincs helyük a futóknak

Egy, az utóbbi időben elhatalmasodott problémára szeretném felhívni a figyelmet - olvasható a levélben.

DN

Forrás: pixabay.com

 A mecseki hegyoldalba egyre többen költöznek, amelynek következménye a megnövekedett autósforgalom. Sajnos, egyre több futó is megjelenik ezeken az utakon – példaként említhető a Donátusi út. Járda nincs, keskeny az aszfaltcsík, nagy a forgalom – buszok, teherautók, személyautók, motorok, kerékpárok közlekednek errefelé. Fokozott balesetveszélyt jelent ez a gyalogosokra, futókra, kutyasétáltatókra. 

Miért nem futkároznak mondjuk a Mecsek ösvényein, futópályáin? Arra nem gondolnak, hogy milyen „egészséges” lehet futás közben a kipufogógázzal teli levegőt beszippantani?! Ha pedig mindezek ellenére ezt a balesetveszélyes utat választják a sportolásra, akkor miért kell futás közben fülhallgatóból zenét hallgatni? Ami csak tovább növeli a balesetveszélyt, hiszen aki így fut, az nem hallja meg például a hátulról jövő elektromos autót. 

Lehetne tovább ragozni a témát, de úgy gondolom, hogy ez a röpke észrevétel megérne egy kicsit nagyobb figyelmet az illetékesek részéről. A javaslatom, hogy tiltsák ki ezekről az utakról a futókat. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában