Postabontás

2022.06.28. 08:01

A lufieregetés árt a környezetnek - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Ha egy lufi felszáll, annak valahol egy idő után nyoma lesz. Mert a maradványai valahol földet érnek. Nincs ebben semmi újdonság. Ami meglepő, hogy miközben a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozzák úton-útfélen, ökosulikkal, ökoovikkal tele a város, a megye, és ezt az intézmények bejáratainál „hangzatos” táblák is hirdetik, addig a ballagásokon mi történik? A búcsúzók héliummal töltött lufikat engednek fel a magasba megható zeneszó kíséretében. 

Több ballagó osztály esetén akár száz darabot is elengednek egyszerre egy iskolában. 

Mindez valóban szép látvány, de vajon tényleg megéri? A ballagások időszakában csak Baranyából sok száz lufi emelkedik a magasba. Országosan több ezerre tehető ez a szám. Ezek a léggömbök aztán egy idő után eltűnnek a látómezőből, majd valahol kidurrannak, és a műanyag darabok valahol landolnak – erdőben, folyóban, bárhol. Ahol nem lenne helyük. Jó lenne, ha az iskolák és óvodák is felismernék, hogy a környezetvédelemmel a lufieregetés semmiképp nem összeegyeztethető. Biztos, hogy ki lehet találni valami más, hasonlóan látványos attrakciót, ami nem árt a természetnek. Jó lenne, ha lenne intézmény, amely példát mutatna! 

Egy szülő 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában