Postabontás

2022.06.27. 10:02

Az apró betű rejtve marad - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Hagymási Bence

Nem szabad naivnak lenni, semmit nem adnak ingyen. A műszaki áruházakban szinte minden megvásárolható kamatmentes hitelre – legalábbis a hirdetések szerint. Aztán egyszer csak küldik a hitelkártyát, amiről semmit nem tud az ügyfél. Pedig az apró betűs részben benne volt – mondják a reklamálónak. És ez, mint utóbb kiderül, igaz is. De miért utólag kell ennek kiderülnie? 

Amikor hitelszerződést köt az ügyfél, akkor mindig ül egy ügyintéző vele szemben. Aki elmagyarázza, hogy mikor, mennyit kell fizetni, elmondja, mit, hol kell aláírni. A hitelkártyáról és annak költségeiről vajon miért nem tesz említést? Szerintem az lenne a tisztességes, hogy ha az apró betűs részben leírtakat is elmondanák. Mert akkor nem érezné magát átverve az ember. Az idősek ezeket a minibetűket még szemüveggel se látják – elvárható lenne a mindenre kiterjedő, részletekbe menő tájékoztatás. A korrektség nevében.

K.L.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában