Postabontás

2022.07.11. 19:01

Vigyázzunk a vízbe ugrással! - figyelmeztet olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Pesthy Márton

Még csak július eleje van, de már négy ember fulladt bele ebben a szezonban a Balatonba. Ahogy arra a vízimentők is minden alkalommal felhívják a fürdőzők figyelmét, az emberi felelőtlenség a legfőbb oka a vízi baleseteknek.

Ugyanis sokszor úszni nem (vagy csak kicsit) tudó emberek ugranak fejest a vízibicikliről, vagy mennek be olyan mély vízterületre, ahol már csak a jó úszók lehetnének biztonságban. Tragédia úgy is könnyedén bekövetkezhet, hogy valaki felhevült testtel ugrik a vízbe.

Ilyen eset sajnos nem csak a Balatonnál fordulhat elő. Legyünk elővigyázatosak akkor is, ha a baranyai tavakban fürdünk, Orfűn vagy például Abaligeten. Ha pedig a Dunában fürdünk, akkor különösen figyeljünk oda saját és a velünk együtt fürdőzők biztonságára.

Fontos, hogy mindenki tisztában legyen képességeivel, pillanatnyi egészségi állapotával. Nem szégyen úszógumit, karúszót, mellényt húzni. 
Az pedig nagyon fontos, hogy a gyerekek (még a jó úszók se) soha ne menjenek be felnőttek nélkül a vízbe. 

Név és cím a szerkesztőségben 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában