Postabontás

2022.08.04. 07:59

A szomszéd szenvedjen a füst miatt? - bosszankodik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Egy társasházban lakom Pécsett, az Építők útján. Idős ember vagyok, szeretem az otthonom, szeretem a friss és jó levegőt, szeretem a nyugalmat. Sajnos azonban a felettem lévő lakásban albérlők laknak, akik rendszeresen dohányoznak. És teszik ezt az erkélyen, ami azt jelenti, hogy ha kinyitom az ablakom, beszáll a füst a konyhámba, a szobámba. Amit nem nézek jó szemmel, mert kifejezetten zavar a dohányfüst szaga. Jeleztem a kifogásom az albérlőknek, de nem volt eredménye.

 Tájékoztattam a főbérlőt is a helyzetről, illetve a közös képviselőtől is kértem, hogy segítsen a megoldásban. Sajnos azonban mindenütt falakba ütköztem: az erkélyen továbbra is zavartalanul dohányoznak, én meg eldönthetem, hogy folyamatosan csukott ablakok mellett élem az életem, vagy passzív dohányossá válva szívom a felettem pöfékelők füstjét. 

Nincs semmilyen, társasházakra vonatkozó előírás, ami ezt a kérdést szabályozná? Egyébként is tűzveszélyesnek tartom, ha az erkélyen dohányoznak. Mit tehet ilyen esetben a friss leve­gőre vágyó lakó? A főbérlőnek nincs ahhoz joga, hogy megtiltsa a lakásában az albérlőinek a dohányzást? Erre nem terjedhet ki a bérleti szerződés? 
Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában