Postabontás

2022.08.19. 18:50

Gondoljunk végre mindannyiunk biztonságára! - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Az elmúlt napok tűzesetei komolyan megijesztettek, és elgondolkodtattak minket, kovácstelepieket.

Köztudott, hogy az Ürögi fasor déli kivezető szakaszát beton elemekkel zárták le a közelmúltban, néhány helyi lakó kezdeményezésére, megszűntetve a lehetőségét annak, hogy az elkerülő útra kijuthassunk.

Aki itt él, pontosan tudja, hogy hozzánk behajtani már csak két irányból lehet, az egyik az úgynevezett Casco ház melletti út, a másik a Páfrány utcai garázssor, ám ez utóbbi használhatatlan és szinte életveszélyes, mert az ott lakók még a beláthatatlan kanyarban is parkolnak, elfoglalva ezzel egy teljes sávot. Kimenni (elvileg) mindkét irányba lehet, valamint az Ürögi fasorról a 6-os útra.

Azonban ha itt nálunk valamilyen katasztrófa történik, például a patacsihoz hasonló tűzvész kezd pusztítani - márpedig erre sajnos bármikor megvan az esély az éghajlatváltozás miatt - a tűzoltók csak kínkeservesen fognak hozzánk eljutni.

Épül az új laktanya nem messze tőlünk, mégis, körbe kell majd jönniük a lezárt út miatt, mert már az előző városvezetés elhanyagolta azt a bizonyos összekötő szakaszt, az ott lakók pedig jogosan sokallták a port, forgalmat!

Ne várjuk meg, míg tragédia történik, mentő, katasztrófa védő akad el a közelben, és elkésik! Kérjük Polgármester Urat, hozassa helyre soron kívül ama bizonyos útszakaszt, és nyissa meg az itt élők biztonsága érdekében! 

Mivel a sportpálya felé végre megszűnt az átmenő forgalom, már nincs akadálya annak sem, hogy Kovácstelep úgynevezett lakó-pihenő övezet legyen, amit mi már évtizedek óta várunk, így nem kell tartani a megnövekedett forgalomtól, mégis biztonságérzetet ad az itt élőknek, ha végre nem leszünk elzárva a gyors segítségtől!

Köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában