Postabontás

2022.08.14. 08:20

Gyakorlat nélkül nincs munka se - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Huszár Márk

Sokat olvasni, hallani arról, hogy bizonyos területeken milyen nagy a munkaerőhiány. Minden bizonnyal ez így is van, viszont ennek ellenére azt is látni kell, hogy nincsenek könnyű helyzetben a fiatalok. Az unokám hosszú ideje nem kap munkát. Rengeteg helyre beadta az önéletrajzát, a legtöbb esetben válaszra se méltatják, ahonnan pedig visszajelzést kap, ott az az elutasítás indoka, hogy nincs gyakorlata.

Szeretném megkérdezni, hátha valaki tudja a választ: egy iskolából kikerülő fiatalnak hogyan lehetne gyakorlata? Helyettük inkább visszaveszik a nyugdíjas kollégákat, mert ők tapasztaltak. Ezzel nincs is probléma, de a fiataloknak is kellene helyet biztosítani. Hiszen mindenki egyszer, valamikor úgy kezdte, hogy nem volt gyakorlata. Ha valaki nem kap soha lehetőséget, esélye sincs, hogy bizonyítani tudjon. 

Jó lenne, ha az önéletrajzok kiszűrése, illetve az állásinterjúk során ezeket a szempontokat is szem előtt tartanák azok, akik a munkaerő-felvétellel kapcsolatos döntéseket meghozzák! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában