Postabontás

2022.08.15. 19:00

Olvasónk mérgelődik: Háborítatlanul nőhet a gaz

Az embereket nem érdekli, mi van a kerítésükön kívül, írta olvasónk.

Dunántúli Napló

Képünk illusztráció

Fotó: Nagy Norbert

Szinte ma már mindenki autóval közlekedik mindenhova, garázstól garázsig, ezért nem is látják, vagy ha látják, akkor se érdekli a házakban lakókat az, hogy az utcakép rendezetlen. 

Én egy baranyai kisvárosban élek, ahol sajnos ugyanezt tapasztalom. 

Szerencsére nem a településünk egészén észlelhető a probléma, de egyre több az olyan ház, amely előtt, a járda mellett háborítatlanul nő a gaz. Pedig az épület, az udvar is takaros – ami azon kívül van, az a tulajdonost nem érdekli. Mert soha nem jár gyalog, gondolom azért nem zavarja. 

A másik szembetűnő dolog, hogy egyre kevesebb helyen művelnek konyhakertet. Pedig régebben – annak ellenére, hogy városban lakunk – a családi házaknál szinte mindenki maga termelte meg a saját fogyasztásra szánt zöldséget, gyümölcsöt. 

Ma nem látunk mást, csak gyepet, rosszabb esetben térköveket. Amikor az árak ennyire elszabadultak, lehet itt az ideje visszatérni a régi, jó módszerekhez: nem kell nagy földterület, hogy amire a háznál szükség van, megteremjen. 

K. R. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában