Postabontás

2022.08.05. 19:01

Legyünk tekintettel egymásra! - figyelmeztet olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Nem kutyafuttató a bicikliút, olvashattuk a minap a Postabontásban. Valóban nem az, de sajnos én is azt tapasztalom, hogy vannak, akiket ez nem érdekel. Nagyon zavaró az is, ha gyalogost kell kerülgetni a biciklis számára kijelölt szakaszon, de ha közben egy kutya is megugatja a kerékpárost, az még inkább kellemetlen. Gondolom, a bringa meg az ebet zavarja, ezért hallatja a hangját. 

Visszatérő téma az is, hogy a sétálóutcákban megengedett legyen-e a biciklivel való közlekedés, vagy sem. Én is azok közé tartozom, akik busz helyett inkább két kerékre pattannak – környezetvédelmi szempontok miatt, meg aztán az állóképességnek sem árt egy kis tekerés a hegyi utakon. Viszont a sétálóutcában mindig leszállok, és tolom a kerékpárt. Mert én sem érzem biztonságosnak, hogy a gyalogosok közt szlalomozzak. Ha például egy kisgyerek véletlenül elém szalad, nagy baj történhet.

És ami nagyon fontos: a Király utcán, a Ferencesek utcáján, a Citrom utcán vagy az Irgalmasok utcáján áttolni a biciklit nem tart sokkal tovább, mintha áttekernék ezeken a szakaszokon. Egyáltalán nem jelentős az időveszteség. Én is tehát amondó vagyok, hogy a sétálóutcában nincs helye a kerékpárnak, pontosabban a kerékpáron ülőknek. A rollerekről ugyanezt gondolom. Fontos, hogy legyünk tekintettel egymásra! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában