Postabontás

2022.08.18. 19:02

Olvasói levél: Óvatosan kellene bánni a csikkekkel

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Nemcsak a gyerekek, de sokszor mi, felnőttek is meggondolatlanul viselkedünk. Szinte minden lakásban van televízió, a műsorok híradásaiban naponta látjuk a sok balesetet, tűzesetet, vízi baleseteket, tragédiákat. Mindezek megelőzhetőek lennének egy kis figyelmességgel, óvatossággal. 

Nem vagyok egy okostojás, se orvos, de sajnos pár balesetet már láttam, amelyek megelőzhetőek lettek volna. Ha a következőket mindenki betartaná: semmiképp ne vezessünk, ha már alkoholt fogyasztottunk. A fiatalok ne bravúrkodjanak frissen szerzett jogosítvánnyal, még akkor se, ha a lányok előtt szeretnének ezzel tetszelegni. Ne dohányozzunk tiltott helyen, és ott, ahol ezzel mások egészségét is károsítjuk – gondolok itt elsősorban a gyerekekre, csecsemőkre. Ágyban, lefekvés előtt soha ne gyújtsunk rá! Az egyik ismerősöm így lelte halálát. Mindez csak néhány példa, de hosszasan lehetne sorolni az intelmeket. 

Felháborítónak tartom például, hogy a közeli hipermarket parkolójából kikanyarodó autósok az ablakom alatt lévő kukához pöckölik számtalan esetben a még füstölő csikket. Ha a tároló teteje nyitva van, és egészen tele a szemetes, a papírok közé dobják az égő cigarettavéget. Javaslom, hogy mindenki az autóba szállás előtt oltsa el a cigarettát! Mert gondolom, hogy közutakon is megvan az a szokás, hogy az ablakon kidobáljuk a szemetet, vagy épp a csikket. Ne tegyük!

Forrai István 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában