Postabontás

2022.08.11. 19:01

Olvasónk mérgelődik: a megálló az utasok miatt koszos

Dunántúli Napló

Olvasom, hogy milyen koszosak a buszmegállók Pécsett – és sajnos a leírtakat nap mint nap a saját szememmel is látom. Mindenek­előtt azonban le kell szögezni valamit: a koszt mi, itt élők, vagy buszra várakozók okozzuk. Mindenki tudja például, hogy a megállóban dohányozni tilos. Ennek ellenére csikkekkel van tele a várakozóhelyek környezete, azaz biztosra vehető, hogy sokan vannak szabályszegők.

Amíg nem büntetik szigorúan őket, nem várható változás. A közterület-felügyelet adataira kíváncsi lennék – évente vajon hány esetben szabnak ki bírságot buszmegállóban való dohányzás miatt? A vasútállomáson is érdemes körülnézni, ott is kint vannak a tiltó táblák, mégis lépten-nyomon fújják a füstöt az emberek. 

Kertvárosban élek, az ablakomból rálátok egy buszmegállóra. Az hagyján, hogy a buszra várakozók közül dohányoznak sokan, de a csikkeket sokszor a száraz fűbe hajítják, ez ebben a szárazságban tűzveszélyes. A másik, amit rendszeresen látok, hogy a padok támláin ülnek sokan, lábukat az ülőfelületen pihentetve. 

És végül egy keddi tapasztalatom: az egyik hipermarket parkolójában két kamaszkorú fiatal először a bevásárlókocsik összevissza tologatásával volt elfoglalva, majd a közeli játszótérre mentek, ahol először beültek a hintákba – amiket nyilvánvalóan nem az ő súlyukra terveztek –, utána pedig összevissza „dobálták”, nézni is rossz volt. Sajnos a rossz példát van kitől látni – anyukák is sokszor ücsörögnek a játszótéri hintákban, miközben gyermekükre vigyáznak. Pedig ezeket a játékokat nem felnőtt emberek méreteire tervezték. Utána, ha egy gyerek alatt leszakad a korábbi túlterheltség miatt egy hinta, ki lesz a felelős?! 

A lényeg, hogy minden szabálytalanságot büntetni kellene. Ha a pénz a város kasszájában maradhatna, nagyon gazdagok lehetnénk!

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában