Postabontás

2022.08.06. 19:20

Szaunaként működik a buszváró - panaszolja olvasónk

DN

Fotó: Shutterstock

Pécs, a mediterrán város, árnyékot adó, élő és élettelen árnyékolók nélkül. Erről olvashattunk a minap a DN-ben. Szeretném a leírtakat kiegészíteni. Mindenkinek figyelmébe ajánlom például a Konzum Áruház előtti buszvárót. Van ugyan egy fedett beálló, de a busz nem ott áll meg. Ez valami pécsi sajátosság lehet, mert ilyen sok helyen van. Például a frissen átadott új vásárcsarnok előtti beálló, és a buszmegálló tábla közti, 10 méternél is nagyobb távolság. (Ez rosszindulat, vagy szellemi képesség hiánya.) Ugyanez a helyzet Uránvárosban a Mecsek Áruházzal szemben lévő fedett beálló és a buszmegálló (városi járatok!) tábla között. Hihetetlen, de a szemközti oldalon nincs probléma. 

Nagy a gond az uránvárosi buszpályaudvaron. Az egy betontenger, ahol a legnagyobb árnyékot a villanyoszlopok adják. A fedett buszvárók – mivel átlátszó a tetejük – szaunaként működnek. Lehet választani: vagy megsülünk a napon, vagy elolvadunk a szaunában. Kívánom, hogy aki ezt ilyenre tervezte, várjon 35–39 fokos hőségben 30–40 percet az otthonát legjobban megközelítő buszjáratra. Teljesen egyértelmű, hogy akik az ilyen helyszíneket „megálmodják”, sohasem járnak busszal! Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában