Postabontás

2022.09.30. 08:31

Orrcsepp nincs, csak allergia - mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: © Unger Tamás

Tetőzik a parlagfűszezon, amitől rengetegen szenvednek. Kötelező lenne irtani a gyomnövényt, ám ennek sokan nem tesznek eleget, az allergiások ezért minden évben szenvednek ebben az időszakban.

Hiába szigorították a szabályokat, mindig vannak olyan területek, ahol háborítatlanul növekszik és virágzik a gyomnövény. Lehet, bele kell nyugodni, hogy ezzel már együtt kell élnünk. Létezik, pontosabban létezett egy szer, ami sok allergiásnak segítette a mindennapok átvészelését. Sajnos azonban immár három éve nem kapható az az orvosok által vényre felírható oldatos orrcsepp, amit ilyen esetben régebben használtam, és ami sokat segített. Rajtam kívül még nagyon sokan alkalmazták ezt a készítményt a parlagfű-allergia időszakában. Ami nagyjából egy egész hónapon át tart.

Sajnos immár három esztendeje nincs megfelelő helyettesítő orrspray, ami kiváltaná a korábbival azonos hatást. Azt sem közölték, hogy miért szüntették meg a forgalmazását és miért nem kapható. Egyszerűen kivonták a forgalomból. Szenvedjenek a parlagfű-allergiások! Orrdugulás, orrfolyás stb. A háziorvosom írt fel helyette egy másikat, de sajnos az nem használ, teljesen feleslegesen váltottam ki. Próbáltam vény nélküli orrspray-ket is, de eddig egyik sem volt hatásos. Minden napom így szenvedéssel telik: nincs nyugodt alvás, pihenés, van azonban helyette orrdugulás, orrfolyás. Ráadásul a szárazabb időszakban, amikor nem volt eső, az allergia még makacsabbnak bizonyult.

M.L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában