Postabontás

2022.10.20. 07:52

Kártevők pusztítják a fákat - panaszolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: 44one.de

Rengeteg nagy fenyőfát kellett Komlón kivágni, mert a növényeket megtámadta egy kár­tevő – olvashattuk a DN-ben. Sajnos nekem is azt kellett megtapasztalnom, hogy a kertemben egyik tujám ment tönkre a másik után. Olyan, mintha elszáradtak volna, szinte egyik napról a másikra. Nagyon nagy szomorúság ez, hiszen az udvarnak csodálatos díszei voltak, most meg úgy tűnik, hogy mindet ki kell vágni. 

A pótlásuk pedig egyáltalán nem olcsó. Azért is szomorít el nagyon, ami történt, mert a kert ápolásába nagyon sok időt és energiát fektetünk, a férjem is, és én is. Teljes a tanácstalanságunk. Jó lenne tudni, milyen kár­tevő vagy mi egyéb okozhatja a fáknak az ilyen nagymértékű pusztulását. A diótermést is az utóbbi években megtámadja a dióburok-fúrólégy, és ahogy olvasom, a tölgynek is van kiirthatatlannak tűnő kártevője. Mi lesz így a fáinkkal, és ezzel összefüggésben a levegővel? 

K. T.-né 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában