Postabontás

2022.11.10. 19:16

Már a karácsonyi fényeknek is lőttek - jegyzi meg olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Török János

Sorra jelentik be a falvak, városok önkormányzatai, hogy a közvilágítás korlátozására kényszerülnek az egekbe szökő energiaárak miatt. Mindezt kénytelenek vagyunk elfogadni, megérteni. A karácsonyi díszkivilágításokról is gyanítom, lemondhatunk.

Vannak azonban olyan kérdések, amelyek automatikusan megfogalmazódnak: közbiztonsági és közlekedési szempontból mennyire lesz a korlátozásokat követően veszélyesebb a helyzet? Ha például a parkolókban kevesebb lesz a világítás, az nem jár majd együtt a gépkocsifeltörések, esetleg autólopások számának emelkedésével? A rend­őrség, a polgárőrség tervez-e például gyakoribb járőrözéseket az éjszakai órákban? Az is eszembe jutott, hogy a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a fényvisszaverők használatát kellene javasolni – ha ilyet rögzítenek a ruházatukra, a csökkentett közvilágítás mellett nagyobb biztonságban lennének. És amit már mások is szóvá tettek: ha valami valóban felesleges, az az áruházak reklámfeliratainak megvilágítása. Ebben miért nincs korlátozás?

Név és cím a szerkesztőségben


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában