Postabontás

2022.11.23. 08:09

Sokkal veszélyesebb a korai sötét - húzza alá olvasónk

Az, hogy délután sokkal korábban sötétedik, rengeteg veszélyes szituációt eredményezhet. Olvasóink is erre hívják fel a figyelmet.

bama.hu

Fotó: SIMON MORICZ-SABJAN

Az egyik olvasónk a rollerezés veszélyeire figyelmeztet mindenkit.

– Sajnos a  rollerrel közlekedőket az  egyre hidegebb és nyirkosabb időjárás se tartja vissza – az esti sötétben is magabiztosan gurulnak városszerte. Én is hangsúlyozni szeretném: ha fekete ruhát viselnek, hiába van világítás a rolleren, az apró kis fénylő pont megtévesztő, messziről alig észrevehető. Fontos lenne, hogy az így közlekedők fényvisszaverővel ellátott ruházatot viseljenek. A legjobb példa a neonsárga mellény, amely minden autó csomagtartójának is kötelező tartozéka. Ha tehetném, biztos, hogy a viseletet kötelezővé tenném a sötétedés után két keréken közlekedők számára. Pláne most, hogy szinte mindenütt korlátozzák a közvilágítást.

Egy másik reagáló a gyalogosokat félti.

– Esős időben a gyalogosok nehezen észrevehetők, ha lelépnek a járdáról az úttestre, amikor át akarnak kelni az egyik  oldalról a másikra. A Szigeti úton még nem kapcsolt be a közvilágítás, pedig már kezdett sötétbe borulni a város, a zebrán sötét ruhában áthaladó gyalogosokat alig lehetett észrevenni. Mások is jelezték már, hogy vagy világosabb ruhát viseljen, aki teheti, vagy fényvisszaverőket aggasson magára. Mielőtt sorra történnek balesetek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában