Miért nem értik sokan?

2022.12.27. 19:39

A szemét nem tüzelő - húzza alá olvasónk

bama.hu

Fotó: Karnok Csaba

A hulladékkal való fűtés környezetszennyező és tűzveszélyes is, mégis minden télen sokan panaszkodnak arra, hogy a környezetükben van, aki nem megfelelő tüzelőt használ. Idén is több olvasónk jelezte a problémát. 

Egy kovácstelepi olvasónk a következőt írta: - Rendkívül elkeserítő, hogy az utcánk egyik tehetős családja gyakorlatilag szemetet éget, azzal fűt, és még karácsony szent napján sem tud az ember szellőztetni, mert orr­facsaró a bűz a környéken. Hiába szóltunk már többször, nem értünk el vele semmit. Szégyen!

Más egy baranyai faluból jelzett hasonló problémát: - Minden télen szenved a környék az utcánk egyik lakója miatt. Mert mindennel fűt, ami éghető. Nem törődve azzal, hogy ömlik a kéményéből a füst, aminek szaga igencsak kellemetlen - panaszolta olvasónk. - Mindenki tudja, hogy a szemétel fűteni tilos, mert szennyezi a környezetet, ráadásul tüzet is okozhat, mert károsítja a kéményt a nem megfelelő tüzelőanyag használata. Az utcánkban békés emberek élnek, nem jelentgetjük fel egymást, de sajnos szép szóval nem tudunk semmit elérni - vázolta a helyzetet a panaszos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában