Postabontás

2022.12.15. 11:52

Az üzletek körül sokasodnak a kéregetők

A karácsony előtti hetekben, napokban, ahogy az üzletek környékén növekszik a forgalom, úgy a kéregetők is egyre nagyobb számban megjelennek.

W. K.

Képünk illusztráció

Fotó: Baranyai Attila

Olvasóink közül van, aki ezt nehezményezi. Egyikük a következőt írja: A karácsonyi ajándékok beszerzése nem volt felhőtlen, a csomagtartóba pakoláskor egy kéregető jelent meg az autó mellett, és amikor mondtam, hogy "sajnálom", nyomdafestéket nem tűrő megjegyzésekkel állt odébb. 

- Nem azért nem adok pénzt egy ilyen helyzetben, mert irigy lennék, hanem azért, mert nem értek egyet a pénzszerzésnek ezzel a módszerével - magyarázta az indokokat olvasónk. - Adakozok a rászorulóknak, különféle segélyszervezeteken keresztül. Az utcán kéregetők viszont sokakban félelmet is keltenek – például a tizenévesek, ha leszólítják őket, biztos vagyok benne, hogy megijednek - tette hozzá. 

Egy másik olvasónk másképp látja a helyzetet, és a következőt írta: Ünnepek környékén mindig az átlagosnál több a kéregető, karácsony előtt is ez tapasztalható, és nem gondolom, hogy ez pécsi sajátosság. Aki megteheti, segítsen annak, akinek szüksége van rá! Szerintem ez a lényeg. Ha nem agresszív módon kéregetnek, abban szerintem nincs semmi zavaró. 

Mások is hasonlóképp vélekednek: - Én is úgy gondolom, hogy a kéregetőket segíteni kell, hiszen biztos, hogy komoly oka van annak, ha valaki az utcán, másoktól pénzt koldulva kell hogy élje az életét - hangsúlyozta ólvasónk. - Biztos, hogy egyikük se így tervezte. Ahhoz sincs szerintem senkinek semmi köze, hogy a kapott pénzt ki, mire költi. Ha adakozok, segítek, de ez nem jogosít fel arra, hogy eldöntsem, mit vásároljon az illető abból a néhány forintból. Ha alkoholra van szüksége, akkor azt vesz belőle, ha cigarettára, akkor azt - zárta gondolatait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában