Postabontás

2022.12.06. 19:16

Kaphatna kerekeket a villamos - javasolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Mint köztudott, a Ferencesek utcájából a villamos a Balokányba kerül. A DN Postabontás rovatában is többen tettek más helyszínekre javaslatot. A Balokányt én se tartom jó ötletnek. A Pécs város által megszerzett villamosnak, véleményem szerint, az új helyen hasonló sorsa lesz, mint a fémipari szakiskolával szembeni villamos „nosztalgia” megállónak. Az is volt már minden, csak az nem, amire készült. Esőbeálló.

Mi lenne, ha a villamos nem a Balokányba kerülne, hanem egy kiselejtezett autóbusz alvázára, és mint gumikerekes „nosztalgiavillamos” járná a várost, közel azonos útvonalon, mint ahol járt annak idején. Egy ilyen attrakció növelné a város látványosságainak a számát. Nem „eszement” gondolatról van szó: példának hozom fel, az ötvenes években katonaként vezetett műhelyi gépkocsimat, amely a hazai és Oroszország szélesebb nyomtávú vasútjaira alkalmas vasúti kerekre is átszerelhető volt. 
T. F. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában