Nagy dilemma

2022.12.17. 13:33

Műfenyő vagy igazi? – olvasóink között is megoszlanak a vélemények

Az ünnepek közeledtével ismét felvetődik a kérdés: műfenyő vagy igazi? A témában az olvasói vélemények is megoszlanak.

W. K.

Fotó: Laufer László

Egy olvasónk a következőket írta: – Újra terítéken a kérdés, hogy a fenyőfák karácsony előtti kivágása környezetvédelmi szempontból mit jelent. Jó lenne, ha mindenki elfogadná, hogy ezek a növények nem a természetből kerülnek az árusokhoz, hanem kifejezetten erre a célra termesztik őket. Amit most kivágtak, annak a pótlásáról már évekkel ezelőtt gondoskodtak. És ez így történik folyamatosan, minden évben. A karácsonyfának szánt fenyőfa egy termék. Kivágásukkal egyáltalán nem károsítja senki a környezetet.  

Mások a műfenyő mellett teszik le voksukat. 

– Egyszer kell csak megvenni, utána évekig használható. Persze nincs illata, de van, akit ez nem zavar, mert cserébe nem kell a tűleveleket szedegetni a padlóról, nem kell a hazacipelésével, a felállításával, majd a kidobásával se bajlódni - írta egy olvasónk.

Van, aki a következőképp vélekedik: – Műfenyő vagy igazi – folyik a vita minden évben karácsony előtt. Alapvető tévedés, hogy a karácsony a fenyőtől karácsony. Az Úr Jézus eljövetele miatt ünnep az ünnep. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában