Postabontás

2022.12.04. 08:17

Olvasói levél: szigorítani kellene a macskatartást

Szigorítani kellene a macskatartásra vonatkozó szabályokat, javasolta a Postabontásban nemrég egy olvasó. Egyetértek a véleménnyel.

DN

Falun élek, a szomszédomban legkevesebb tíz macska tanyázik, hol többen vannak, hol kevesebben. Mindenki tudja, hogy a macska napközben elcsatangol otthonról, és ha éhes, akkor megy ismét haza. 

Azt nem lehet mondani, hogy rossz sora lenne a szomszédomban élő állatoknak, hiszen jól tápláltak, a gazdájuk gondoskodik róluk. Viszont az én udvaromba is rendszeresen átmászkálnak, én azonban annyira nem szeretem a macskákat, próbálom elzavarni őket. Többek közt azért, mert volt rá példa, hogy belepiszkítottak az unokámnak kialakított homokozóba, de nem állhatok őrt folyamatosan. Mert a cicának nem kell nyitva tartott kapu, hogy bejusson – bárhol átmászik, bemászik. A homokozót ezért, más megoldás nem lévén, a macskák miatt lefedtük.
A szaporulat pedig csak további gondok forrása. Állatvédő szervezetek, ha jól tudom, kiscicákat nem tudnak befogadni, hisz amúgy is zsúfolásig teltek a menhelyek. Bizonyára nehéz feladat egy mindenki számára elfogadható szabályozás kialakítása, de szükség lenne rá. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában