Mi lesz a kutyákkal?

2022.12.27. 12:22

Olvasóink közül sokan ellenzik a tűzijátékot

Közeleg a szilveszter, ahol házibuli van, az gyakran tűzijátékkal párosul, aminek olvasóink közül sokan nem örülnek.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

– A hétvégén szilveszter – kutyásként megint izgulhatok, hogy a környékünkön vajon mekkora bulikat tartanak, lesz-e ismét tűzijáték sok háznál, vagy idén szolidabb ünneplésre számíthatunk. Nekem a szilveszter soha nem a bulizásról szól, hanem arról, hogy a kutyámat biztonságos helyen tartsam és megnyugtassam, ha megijed a durrogtatástól. Szerintem tűzijáték nélkül is lehetne vígan köszönteni az új évet – írta egyikük.

Van, aki a környezetszennyezés miatt aggódik.

– A kerti égetés problematikája gyakran terítékre kerül: szabad-e, nem szabad, veszélyes-e, nem veszélyes, környezetszennyező-e, stb. A kerti hulladékok elégetése szerintem egy szükséges és hasznos rossz, mégis sokan a környezetvédelemre hivatkozva egyetértenek a tiltásával – adott hangot álláspontjának olvasónk. – Kérdezném őket, hogy a tűzijátékról mi a véleményük. Szilveszterkor egyetlen éjszaka több ezer tonna pirotechnikai eszközt lőnek el világszerte. Az nem környezetszennyező? Én az udvaromban az unokámnak tavaly egy hat kis rudacskát tartalmazó csomagot lőttem fel, utána az egész udvart fojtó füst borította be. Ez nem okoz károsodást a klímának? – tette fel a kérdést. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában